Skådelspelaren Jon Skolmen har avlidit 78 år gammal. I Sverige var den norska skådespelaren kanske mest känd som karraktären Ole Bramserud, Stig Helmers vapendragare, i Sällskapsresan och filmerna som följde. 

Totalt gjorde Lasse Åberg och Jon Skolmen sex filmer ihop, samtliga handlade om Stig Helmer och Olas galna upptåg och äventyr. Lasse Åberg har bara positiva saker att säga om kollegan, men beklagar att de tyvärr sällan sågs då Jon Skolmen var bosatt i Oslo. En annan skådespelarkollega, , spelade mot Jon i SOS – en segelskapsresa 1988 som rollen Krisse och kommenterar hans bortgång till Aftonbladet.

– Han var otroligt varm, vänlig generös och en riktig gentleman. Det var en fantastisk sommar att få spela in den här filmen med Jon Skolmen. Han var verkligen en förebild och otroligt trevlig.

 

Det var under torsdagskvällen som Jon Skolmen somnade in omgiven av sin familj, uppgav Backstage Management för norska nyhetstjänsten NTB.

I Norge var Jon Skolmen en folkkär och välkänd komiker, artist och skådespelare som var verksam i över 40 år. 2011 kommenterade han att det kanske skulle komma en till film om Stig Helmer och Ola Bramserud, men 4-5 år senare kommenterade han i en intervju att han inte kommer att göra några fler filmer eller tv-serier.

Jon Skolmen blev 78 år.

Källa: Aftonbladet, SR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *